TLDR

TLDR

Gondosóra program, avagy hogyan helyezd el magad a Fidesz propaganda-adatbázisában (a.k.a. Kubatov-lista)

2023. október 13. - Julius Riviera

(Vigyázat, kifejezetten durva szöveg következik.)

A Gondosóra, avagy Gondosorbán igénylésével abban a fantasztikus örömben részesülhetsz, hogy telefonszámod, címed, illetve baj esetén értesítendő személyek címei bekerülnek a Fidesz-propaganda adatbázisába, így print és online (telefonos) propagandához fogsz a jövőben valószínűleg hozzájutni. Lehet hogy a kontaktszemélyek is, az (4iG Nyrt. által fenntartott) értesítő központon keresztül. A Gondosóra nevű nyomkövető ugye „ingyen” van a 65 év felettieknek. Nos, ahogy szokott lenni, meg fogod tanulni, hogy az ingyenesség azt jelenti, hogy propagandával fognak basztatni. Ahogy ugye a Metropol nevű fos is "ingyenes". Ha fideszes (patkány) vagy, és eddig jutottál az olvasásban, akkor szerintem el is húzhatsz az orbánod petyhüdt retkes faszára innen, hiszen neked kurvára gecijó lesz, hogy az Államkincstártól (tényleg ez lenne ennek az intézménynek a feladata?) megkapod például a „Jókor” nevű narancs-fehér borítójú propagandakiadványt, ahol részletesen le fogják írni, hogy nyugdíjasnak lenni Orbán alatt a létező legjobb dolog. Meg esetleg választáskor OV kiszól a karkötőből, bazmeg, digitális propaganda, Goebbels megrázza magát a sírjában és kiveri a faszát a gyönyörtől!

Ha viszont nem vagy fideszes (hazaáruló, Moszkva barát féreg), akkor az alábbiak talán adhatnak némi információt számodra, hogy mire (nem) jó a Gondosóra.

Ugye az elképzelés abból indulna ki, hogy ez a nyomkövető megoldja, hogy teszem azt, Pista bácsi nem tud szegény az ágyból felkelni, majd jön a kivonuló szolgálat, és segít rajta. Erre asszociálnak a leendő userek, amíg nem néznek utána. Hát a nagy büdös faszt! Kivonuló szolgálat fenntartása ugyanis kurva sok pénzbe kerül, amit a kedves ügyfél fog kifizetni. Most nagyon érdekes dolgot fogsz látni, lehet hogy felszalad a szemöldököd: kurvára ugyanezt a GPS nyomkövetőt adja ki fizetős ügyfeleinek ez a NER-es cég, ahol van kivonuló szolgálat, és ennek éves díja mindössze 64.000 Ft. Ezt nézd, bazmeg:

https://www.soskozpont.hu/specifikacio

https://www.soskozpont.hu/intezmenyek

https://www.soskozpont.hu/megrendeles

Jó, a színe más, de szerintem a műszaki tartalom ugyanaz. Ha ez igaz - miért is nem lenne az - csak ehhez nem fog tartozni kivonuló szolgáltatás. Az egész Gondosóra program másról szól:

  • lehúzzuk az EU-t egy csomó pénzért, sokszorosan túlárazva, a többi elveszti közpénz jellegét,
  • egyben pedig tudunk propagandát tolni a nyuggereknek
  • illetve frissíteni tudjuk a Kubatov-listát.

Három az egyben előny! Ez a Gondosóra nevű dolog, ugyanis egy EU-s projekt, és mint ilyen kiváló közpénzlopás, arról nem is beszélve, hogy ez jóléti, nem pedig szociális szolgáltatás. Az mondjuk érdekes, hogy mi lesz az egész projekttel 2025.december 31. után, mivel: „A teljes projekt befejezési dátuma: 2025. december 31." - https://www.nfszk.hu/projektek/rrf-8_4_1-21-2022-00001 Ők a projektgazda.

Te vagy a családtagod amiatt rendelte ezt meg, mert úgy gondoltátok, hogy un. szociális szolgáltatáshoz fogtok hozzájutni. A szociális szolgáltatás az ugyanis, ha Pista bácsihoz kimennek és kiszabadítják az ágyból, orvossal, ápolóval menve. Itt ilyen nem lesz, csak annyi, hogy szólnak, hogy le kéne esetleg most este éjfélkor ugrani teszem azt a közeli Baktalórándházára Budapestről, mert az ott lakó Pista papa, vagy a mama Gondosórán vészjelzést adott le, és ezt a diszpécserközpont (4iG Nyrt.) drága (fideszes geci) munkatársai közvetítették feléd. Nem hiszed el amiket leírtam? Nem baj, olvasgass:

https://www.valaszonline.hu/2022/05/10/gondosora-4ig-szocialis-gondozas-valasztas-nyugdijasok/

Idézem a lényeget: „Vajon a Fidesz célja eleve az volt, hogy a programba jelentkező időseknek az eszközön keresztül kampányüzeneteket játszanak be, és esetleg az eszköz GPS koordinátája alapján ellenőrizzék, valóban elmentek-e szavazni?”

„Most viszont már tudják, hogy a szerkezet bizony kívülről is elérhető, és azt is, hogy a használata ellen nem olyan könnyű jogi védelmet találni. K. Ferencné fia például ezután az adatvédelmi hatóságtól kér segítséget. De miért lehet felhívni egy segélyhívót? Az eszközt pszichiátriai betegeknél vagy demens személyeknél arra használják, hogy riassza a központot, ha a viselője elhagyja a számára biztonságos környéket, ilyenkor a kihangosított hívás segítségével meg tudják kérni, hogy térjen vissza oda.”

És a lényeg:

„Maga a program is többször hangsúlyozza, hogy ez nem szociális, hanem jóléti szolgáltatás. Mi a kettő közötti különbség? A szociális segélyhívások egy szociális szolgáltatónál, legtöbbször idősotthonban vagy gondozó központban csörögnek. A jelzőrendszeres segítségnyújtásnál a gondozók egy része kivonuló szolgálatot lát el. Szükség esetén a szociális segítők bepattannak az autóba (felugranak a biciklire) és 20-30 percen belül a helyszínre sietnek. Legtöbbször saját kapu- és lakáskulccsal rendelkeznek, hiszen személyesen ismerik a gondozottakat.

Bár a jóléti elegánsabban hangzik, mint a szociális, valójában jóval kevesebb benne a gondoskodó elem. Az új állami szolgáltatás csak jóléti, nem vesz részt benne szociális dolgozó. A rászoruló megnyomja a gombot, a központban kicseng, és a hívásról értesítik a kontaktszemélyként megjelölt hozzátartozót. Külön jelzik az időseknek, hogy mire nem használható a jelzőeszköz. Nagyjából segélyhívásra, mert „vészhelyzetben továbbra is a 112-t szükséges hívni, a készülék nem riaszt közvetlenül orvost, hatóságot, nem sürgősségi segélyhívó. Indokolt esetben azonban a diszpécserközpont ebben segíthet”. Vagyis a rendszer csak annyiban különbözik az egygombos telefonoktól, segélyhívóktól, nagyifonoktól, hogy a gomb megnyomásakor az idős ember nem közvetlenül a gyerekét vagy az unokáját hívja, hanem a központot, és onnan egy diszpécser – mesterséges intelligencia – értesíti a hozzátartozót. Indokolt esetben a diszpécser mentőt is hív.”

Ha ezek után még mindig szeretnél Gondosorbánt, akkor íme az ÁFSZ, esetleg olvasd át, nem lesz benne propaganda, ígérem: https://gondosora.hu/wp-content/uploads/2023/04/ÁSZF_Gondosóra_202212_v1_0_VÉGLEGES-2.pdf

Rendben, tehát nagyon szeretnéd, és meg is rendelted. A doboz bizony messziról mutatni fogja, hogy mi van benne, hiszen fehér alapon narancsszínű pötty virít rajta, és a dobozban benne van…

…na mi is, mi is, biztos olyan izgatott vagy!!!

… igen az, egy propaganda levél a miniszterelnök úrtól, fotóval természetesen, ahogy illik!!! Kifejezetten nem a szétivott alkoholista, részeges téeszelnök & neurotikus narcisztikus pszichopata, Palpatine-feje van a fejlécen, hanem a kivirult (biztos Putyinnál volt előtte meeting-en) maximálisan nyugdíjasbarát ájlávjúViktor üzenetét olvashatod! Meg sem lepődtél mi bazmeg, hiszen a dobozon is rajta van „Magyarország Kormánya” vaker, tehát kábé csalódás lett volna, ha nem lesz benne valami ön és Fidesz-önfényező írásos fos. Közpénzből persze, ahogy ezek a férgek szokták.

Ezt követően pedig jönni fog a „Jókor” magazin is! Stay tuned! Ez mi a tarka fasz, kérdezheted? Hát ez, bazmeg:

https://kormany.hu/hirek/hamarosan-minden-nyugdijashoz-eljut-a-jokor-magazin

Lehet, hogy a Gondosorbánosok előbb fogják megkapni!

Aztán hogy a fentiek alapján milyen propaganda célokra fogja a Fidesz használni a Gondosórát, a fantáziádra bízom. Magyarország hátra megy nem előre! Erre persze van pénz, bazmeg, más nézőpontból viszont jó látni, hogy szorul a Fidesz, remélhetőleg végleg most már.

A bejegyzés trackback címe:

https://tldr.blog.hu/api/trackback/id/tr6818234229
süti beállítások módosítása