TLDR

TLDR

Népünk és elveink egy mondatban

2023. augusztus 08. - Julius Riviera

„Szeretjük a bukást, igényeljük. Ez a létezésünk értelme, hogy lehessen sírni, hogy velünk mindig kibasznak. Még a himnuszunk is erről szól.”

Komment egy kommentfolyamból, 2023 augusztusából. Tűpontos ha engem kérdezel, különben nem raktam volna ki. A neurotikus és duzzogó tolvajnemzet történelme korszakok és azokat lezáró bukások történelme, és ebben az Orbán-korszak sem lesz kivétel, legfeljebb a bukás mértéke, értsd a társadalom jelentős része által megtapasztalt összeomlás egyéni következményei lesznek eltérők. Az algoritmus alapvetően ott van fent leírva. Ez a társadalom korszakokon és azok bukásain keresztül ugyanazt a szart termeli újra, ugyanaz a szoftver a hajléktalannál legalul, középen és a kibaszott címeikre, irodáikra és szolgálati Audikra erektáló szakállamtitkárispánfőrendiházivitézdoktoruraknál legfelül egyaránt, legfeljebb a csomagolás eltérő, kezdve legalul a szakadt bűzlő rongyokkal, és végezve az Armani-öltönyökkel, trottyosra fingott gatyákkal meg (a narancsszínű) nyakkendőkkel. Csak az erőforrások mások, azaz hogy mennyit és hogyan lehet lopni, és kit mennyivel lehet átbaszni, és mennyi jön be ebből.

Azt gondolom, hogy az Európai Unió hosszabb távú működése a kultúrállamok, tehát nem az ilyen digitál-technokrata retkes félfasiszta latorállamok, mint Magyarország esetében az lehet, hogy kétsebességessé alakul. Magyarországnak ha az EU alapértékeit és céljait vesszük alapul, semmi keresnivalója sincs az EU-ban. Az Orbán-korszak vége egyben a magyar "identitás" legteljesebb virágba borulását hozta el. Tehát a Holdról is látszik a tagállamok, és azok prominensei, politikai döntéshozói számára, hogy lehet ide önteni a pénzt, de mi a fasznak, ha az egész megy az aktuális kleptokrácia zsebébe, tök mindegy ki van hatalmon, ahogy ez a nép, ez a társadalom teljesen alkalmatlan a jogállamiság fontosságának megértésére, hanem teljesen ellene van annak, hiszen akkor olyan szabályokat kéne hozni, amelyek megtiltják a lopást, az okoskodást, a lepapírozást, illetve a state-capture célú törvényalkotást, így sorban, a legaljától a legtetejéig. Az EU egyvalamit baszott el de nagyon: nem teremtette meg a feltételét annak, hogy az ilyen államokat, mint amivé Magyarországból Orbánia lett, nem lehet kibaszni a közösségből, mint macskát szarni, ahogy szokták mondani.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tldr.blog.hu/api/trackback/id/tr5018188677
süti beállítások módosítása