TLDR

TLDR

Nem lesz ki hallgassa a mesét

2020. március 05. - Julius Riviera

Pártunk és kormányunk meg kívánja védeni a’ zembereket a Facebook és társai káros hatásai elől, úgymond. Nem is kívánnék ennél jobban foglalkozni az un. „Digitális Szabadság Munkacsoport”, vagy micsoda nevű kormányzati gittegylet által összekaffogott dolgokkal, amelyek itt is megtalálhatók: https://itcafe.hu/hir/varga_judit_digitalis_szabadsag.html

Hát igen, pártunk és kormányunk propagandaügyekben nagy nehézségének néz elébe. Nevezetesen annak, hogy az internetet nem lehet általuk elvárt tartalmú vélemények szócsőjévé tenni. Ehhez kevés Mészáros Lőrinc, és egyéb érdemes NER-gázszerelők zsenialitása mellett az összeharácsolt pénzük is. Viszont a lojális, minden szart csont nélkül benyaló szavazóközönség, a 60 és a halál közöttiek viszont halnak kifelé lassan. Ahhoz, hogy a törpe Napóleon és bűnöző sleppje elkerülje az elkerülhetetlen felelősségre vonást, elsősorban az kell, hogy megfelelő számban beszopják a választópolgárok közül sokan az általuk a dicsőségről összetákolt mesét. És pont a leglojálisabb mesehallgató kör fogy. Ez baj.

De nagy bajban van a propaganda-atomfegyver, az uszítás és félelemkeltés platformja, a Goebbels-reloaded megoldás, a Soros óriásplakát-kampány is. Sikerült szerencsére túl messzire menniük, és a Juncker-Soros plakátok kibaszták a biztosítékot a brüsszeli, természetesen Soros által irányított tehetetlen és síkhülye bürokratáknál. Tehát a jövőben valószínűleg kevésbé lehet kitenni az utcára ilyen típusú vizuális környezetszennyezést. És a legfőbb probléma épp ezzel van: a magyar társadalom (idegenszívű) tömegei nem fogják nézni a Migráncs 1-et, meg a többi KESMA-szart: mivel annyira uniform módon túltolták a propagandát, és mivel a Facebook és társai tökéletesen elegendők (szűrési buborékjukban fenntartott) hírigényeik kielégítéséhez, tehát lehajtott fej a tömegközlekedésen, és a Hírfolyam pörgetése tökre elég számukra. Legfeljebb ez, ennyi juthat el hozzájuk, hogy látnak óriásplakátot, és megállókban citylight-box-ot: és ez a csatorna kezd beszűkülni.

Noha én aztán az internet szükségszerű rákjának tartom a Facebook-ot, egy vitathatatlan előnye (még) van: nem tehető a magyar fideszes politkai elit által kézivezérelt kommunikációs és információs médiummá. Nagyon zavarja ez a felcsúti törppapát, el is hiszem. Ő és a sleppje a 80-as évek „elzárhatom a stencilgépet” immár soha vissza nem térő korszakát sírják vissza. Nem véletlen, hogy egy pincsikutya harciasságával kaffognak a Facebook-kal szemben – noha kaffogásaikban van igazság, azonban ezek megoldása a legkevésbé sem lehet a feladatuk.

A Facebook Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett magánvállalkozás. Mint ilyen, szabadon eldöntheti, hogy hol és hogyan szolgáltat, és mely felhasználókat tűri el a platformján – még akkor is, ha a teljes fejlett világ gyakorlatilag nála lakik. Másrészt, mivel az USA titkosszolgálati céljait nagyban támogató projekt, ezért az USA hárombetűs szerveinek szabad bejárásuk van és lesz oda. Gondolj bele: a fejlett világ internetfelhasználói közül szinte mindenkinek van ott személyes adata, akkor ez érdektelen lenne az USA kormányzati szervei felé? Igen, tehát az USA és a Facebook Inc. közös célja, hogy ez a kedvező status-quo, a most látott helyzet fennmaradjon. Tehát a méltán világhatalomnak tekintett Magyarország, és annak zseniális (maffia) Kormánya izmozhat amit akar, a Facebook, annak roppant magánélet-invazív működése nem fog változni, mert ez az USA, és a Facebook Inc. legfontosabb célja.

A másik lehetőség a Nemzeti Arckönyv létrehozása, természetesen a gázszerelők intelligens karának segítségével, majd ide automatikusan a ’zemberek felvétele, természetesen a pártállam megfigyelési igényeinek megfelelő admin hozzáféréssel Kubatov Gábor és tsai., Olajszőkítő Pintér Sándor, meg bármely potentát által működtetett részére. Mindezek után a Facebook domain blokkolása a Nagy Nemzeti Tűzfalon. Ezzel el is értünk Kínához, és a társadalmi kreditrendszerhez, ami biztosan nagyon tetszene a fideszes elvtársaknak is, így például párt és Nemzet iránti hűség alapján osztott bankhitelek, vagy akár kommentek alapján emberek lesittelése igazán klassz és demokratikus volna, a fakenews csúcsra tolása mellett, Aczél György helyett Habony (Takony) Árpád vezetésével. Pompás lenne, nagy kár azonban, hogy nem lehet ezt így bevezetni. A Facebook penetrációja olyan nagymértékű, hogy annak lekapcsolása után a törppapa egy héttel bukott ember lenne, sőt lehet, hogy a sapkája is repülne. Ahogy egy bizonyos bácsinak Romániában, aki egy nénivel lett falhoz állítva. Tehát nagy a baj fideszéknél, örüljünk ennek: noha a Facebook maga a digitális térben elhelyezett intenzív képzőhelye a nárcizmusnak és mások manipulálásának, a képmutatásnak és irigykedésnek, általában a szociopátiának, egyben a Szabad Európa Rádió mai megfelelője is. Ahogy az internet más helyei is azok, vagy azok lehetnek, a Reddit-től kezdve, a Twitter-en át, bármely portálig és médiumig, különösen akkor, ha külföldi szerverről van szolgáltatva. Nagy szabadság ez. Ennél kisebb kommunikációs headroom is döntően hozzájárult a Kádár-rendszer összeomlásához. Nincs miért panaszkodnunk e téren.

A bejegyzés trackback címe:

https://tldr.blog.hu/api/trackback/id/tr8515504944
süti beállítások módosítása