TLDR

TLDR

A NER lehetséges jövője az EU-ban

2023. június 05. - Julius Riviera

A napokban véleménynyilvánítás történt. Az Európa Parlament képviselői jelentős, valódi (nem ilyen orbániai mértékű kamu) kétharmaddal kinyilvánították, hogy nem kívánják, hogy Putyin csicskája képviselje az EU-t, határozza meg az elnökségi időszakában az Unió által képviselt ügyeket. Ezzel az erővel Putyin is lehetne az EU arca fél évre – tank tornyában ülve, vagy gépfegyverrel a kezében. Ebben a véleménykifejezésben szerint semmi különleges nincs, hiszen egyrészt pár évvel ezelőtt kitapétáztatta ez a nárcisztikus pszichopata barom, hogy megállítjuk Brüsszelt úgymond (ami ugye egy város), tehát ha ez kell ide a birkaországba, akkor miért ne. Másrészt, ahogy bármelyik óvodában van egy gyerekcsoport, ahol vannak az alapvetően békés és megfelelő társas együttélési képességekkel rendelkező gyerekek, meg van Viktorka, aki a homokozóban homokot szór mások szemébe, elveszi mások játékát, szétrugdalja mások homokvárát, aztán arra árulkodik, akiket bántott; nem csoda, ha a gyerekcsoport normális tagjai egyöntetűen tiltakozni fognak az ellen az óvónéninél, hogy Viktorkával játszanak a homokozóban és bárhol máshol, miután Viktorka 100 meg 1 alkalommal megmutatta micsoda alattomos kis geci ő. Nos, pontosan ez történik az EU-ban.

Az EU fő kérdése, amin az eurobürokratáknak el kellene kezdeni lassan gondolkodni, az a következő véleményem szerint: hozzáférhet-e az EU piacához egy olyan állam, ahol a hibrid rezsim esetleg nyílt diktatúrává alakul. Hozzáférhet-e az EU piachoz egy olyan ország, ahol olyan törvényeket és  rendeleteket fogadnak el (a megszokott módon, most beterjesztem és 10 perc múlva 10 évre visszamenőlegesen hatályba lép), amelyek explicit módon megszegik az EU alapjogi charta-jában leírtakat is.

Miért lenne lényeges erről gondolkodniuk? Szerintem az alábbiak miatt.

Azt gondolom, hogy EU-s pénzek, amiből a NER-klientúrát megszokott formában kényelmesen zabáltatni lehetne, nem fognak érkezni az országba amíg Orbán hatalmon van. Ennek nemcsak az emblematikus lombkorona-sétány, meg az ilyen nyilvánvaló alattomos csalások az okai, hanem az, hogy ebből a pénzből épített Putyin csicskája egy olyan rezsimet, amely kerékkötője („mi vagyunk a tüske a köröm alatt, a bot a küllők között”) annak, hogy kulturált országok kulturált formában legyenek képesek együttműködni olyan formában, ahogy ez a nagyhatalmakra és érdekszférákra osztott világ esetében egyedül hatékony lehet. Igen, Nyugat-Európa nem akar ruszki érdekszférába kerülni, bármennyire is tetszene ez Putyincsicska Viktornak.

Na most, ha a NER-kilentúrát nem lehet a megszokott kényelmes formában hizlalni, más források után kell nézni. Különösen, mivel soha ekkora kenőpénzt nem kellett kifizetnie a FIDESZ-fasisztáknak a társadalom számára, mint a 2022-es választások előtt. Ez önmagában véleményem szerint, most, 2023 nyarán azt mutatja, hogy a FIDESZ fasiszta rezsimje közel sem olyan stabil, mint mondjuk 2014-ben, hiszen ezt a rengeteg pénzt biztosan eltették volna maguk, nem szórták volna ki krumpliban, csalásbarát hétszemélyes autóban, SZJA-visszatérítésben, CSOK-ban, meg egyéb költséges varázstárgyakban, aminek eredményeként most, 2023 júniusában 16%-os kamatot akarnak fizetni az államsajtpapírokra. Ennek ellenére, sőt éppen ezért a NER kilentúra éhes. Mivel EU-s pénzek nem jönnek, és valószínűleg éppen lábon próbál a rezsim kihordani egy államcsődöt, máshonnan kell elvenni pénzeket.

Ezek a pénzek pedig valószínűleg nem mások lehetnek, mint a bankbetétek, a megtakarítások különböző formái, ami amúgy az emberek leadózott pénzei. Rövidesen kezdődik majd az pénzügyi edukáció: tehát a paraszt lesz szíves állampapírban tartani a pénzét, ősszel lesz felvilágosító kampány Rogán által, hogy milyen kurva jó dolog ebbe tenni a pénzt. (https://hvg.hu/gazdasag/20230601_bank_allampapir_kormany_reklam_figyelemfelhivas)

Főleg azért, mivel az ilyen vészhelyzet államformájú országban semmiből nem tart az állampapírokkal kapcsolatban hozni egy olyan, holnap hajnalban már hatályba is lépő rendeletet, hogy helló, most egy kis ideig nem fogsz a pénzedhez jutni, vagy mégsem fizetjük ki neked a 16%-os kamatot, amit csak a disznó alakú Putyin-csicska kitalál. Ha nagyon kell a pénz a rezsimnek, kétségem sincs, hogy el fogják ezt játszani. A húgyagyú bandzsa fasz Matolcsy korábban elmekegte, hogy „nagyobb mértékben be kell vonni a lakossági megtakarításokat a válságkezelésbe”. A bandzsa debil fasz esetében napokban az intenzív fosás is megkezdődött, derilált (üzent Viktorkának) egy kicsit az Euro bevezetésének fontosságáról, azonban az Euro bevezetése ugyanis nagymértékben a NER state-capture anyagi megvalósításának a végét jelentheti. (https://hvg.hu/gazdasag/20230603_Matolcsy_megint_odaszurt_Orbannak_Az_uniora_sikeres_evtized_var_Magyarorszagnak_ebbol_nem_szabad_kimaradnia)

A másik bevételi forrás az állami vagyon eladása, de még inkább az önkormányzati vagyon elvétele, és elpasszolása kínai befektetőknek. Természetesen, hogy a kínai idehozhatja a szemét gyárait, a tipikus NER-lovag arra fog gondolni, hogy kurva jó, majd leszünk beszállítói, Viktor majd elintézi, lesz pénz szarásig megint. Hát bazmeg, ez kurvára nem így lesz. Kína gyarmatosítani kíván, tehát az lesz a célja, hogy a kibaszott akkumulátor és egyéb gyárakban az utolsó kibaszott alkatrész és igénybe vett termeléshez és termelés támogatásához kapcsolódó szolgáltatást kizárólag kínai beszállítók biztosítsanak. Tehát a kínai gyárak gyakorlatilag a Kínai Népköztársaság európai területei lesznek, pontosan ez a céljuk. Ezért a NER-lovagok, az EU-közpénzt tonnaszámra lopó (neurotikus és duzzogó) tolvajbandája innen nem fog bevételhez jutni.

Pénz viszont rengeteg fog kelleni, és ezt régi jól ismert formában valamilyen módon a lakosságtól (v.ö.: ”ne a’ zemberek fizessék meg!”) kell majd végső soron elszedni. Lehet persze szalámizgatni, mint a KATA-sokkal, meg a tanárokkal, de azt gondolom a rezsim mélyebb válságban van annál, hogy ezzel eredményt lehessen elérni. A szalámizgatásnak szerintem vége, ide kurva sok pénz fog kelleni kurva gyorsan. Ősztől indul majd a bazmeg, csak mondom, készülj fel.

Amennyiben viszont a lakossági megtakarításokat be kell vonni a válságkezelésbe, ilyen óvatos baszakodások helyett egy éjszaka alatt visszamenőlegesen hatályba lépő formában, akkor erre az emberek kissé idegesek lehetnek majd. A magyar neurotikus és duzzogó tolvajnemzet, a magyarok olyan emberek, akiknek a demokrácia és a jogállami stabilitás helyett kizárólag az fontos, hogy az állam aggya’ a péz’t!!4!!! (Ajánlott zeneszám: https://youtu.be/DvvGeQCZSaE )

Mivel a még megmaradt pénzikére a tolvajnemzet elmúlt egy évben legatyásodott tagjai, a’ zemberek elég kényesek, lehet hogy lesz törés és zúzás is, ha mondjuk bejelentésre kerül, hogy például a bankbetéteken tárolt pénz meghatározott hányadát így és amúgy, eddig vagy meghatározatlan ideig például zárolja a kormány, mivel a „Nemzet megmentése” céljából kölcsön kell vennie ezt a tőketömeget. Az események történhetnek ilyen 2006-os stílusban, utcakő és egyéb tárgyak intenzív hajigálásával egybekötött formájúak („Soros által pénzelt fegyveres támadás a Nemzet ellen” vagy ilyesmi bullshit-ek lesznek a propagandában), amire viszont a rezsim, azaz Orbán végre megkaphatja azt az indokot, ami indokolttá teszi olyan működésmódok megvalósítását, amelyek már nyíltan diktatórikusak. Gondolom most nem véletlenül kap még a rendőrség pénzt. Egészen biztos lehetsz abban, hogy Orbán fiókjában már ott a teljes jogszabálytervezet, ami ennek az átmenetnek a megvalósítását biztosítja. Könnyű volt az elkészítése, hiszen Putyin szaktanácsadói segítettek a tartalom, a részletek kialakításában.

Tegyük fel, hogy a rezsimet a magántulajdon elleni ilyen mértékű támadása ellenére sem sikerül eltakarítani, vagy legalább Orbánt és sleppjét lemondásra kényszeríteni. Ekkor Orbánnak nem lehet más választása, mint putyinizálja rendszerét, növelve a könnygáz, gumibot, politikai alapú bekasztlizás, politikai alapú vagyonelkobzás és hasonlók alkalmazásának mennyiségét, és szélesítve bevetésének különböző formáit, például a gyülekezési jog jelentős csökkentése vonatkozásában.

A nyílt FIDESZ-fasiszta önkényuralom alkalmazása sokkal biztonságosabb lenne Orbán és a FIDESZ számára, ha EU-n kívüli ország lennénk, és valószínűleg az EU-tagsággal kapcsolatos döntés kizárólag azon múlik, hogy Orbán-disznó mikor akar erről dönteni. Azzal azonban ez muszkavezető putyincsicska is valószínűleg tisztában van, hogy a magyar kivitel több mint 80%-a EU-n belülre irányul, tehát az EU-n belül kell maradni, hiszen akkor történne igazán történelmi méretű társadalmi és gazdasági összeomlás, ha a nyílt diktatúra bevezetése egyben az egy éjszaka alatt hatályba lépő EU-kilépéssel együtt történne.

Az EU-kilépés viszont azonnal leértékelné a Kínai Népköztársaság számára az országot, mint gyarmatosítandó célterületet. Afrikában valószínűleg olcsóbban gályáznak, mint a itt a turul-bunkók a Kárpát-medencében. Az egyetlen előnye ennek a koszfészeknek számukra az, hogy EU-n belül van, a vezére pedig úgy elbaszta a gazdaságot, hogy totál zsebükbe tudják tenni. (Lehet hogy náluk is megvan Viktorkáról az, ami Putyinnál, amivel faszán lehet zsarolni.)

Mindezek okán, kedvezőtlen esetben előállhat egy olyan helyzet az EU számára, hogy ebben az országban alapvető emberi jogok, személyes szabadságjogok szisztematikus és folyamatos, magyar jogszabályokba és rendeletekbe foglalt alapokon álló megsértése fog történni, továbbá a rezsim nyíltan, explicit módon nem fogja betartani az EU jogait. Befizetni sem fog semmit a közösbe. Az kell gumibotra, könnygázra, vízágyúra, meg hasonlókra. Kibaszottul lényegtelen lehet ekkora már az, hogy Magyarország EU-s szavazati joga felfüggesztésre került. Az a kérdés, amivel az EU bürokratáinak el kellene gondolkodniuk, hogy ebben az esetben megengedhető lehet, hogy az ország hozzáférjen az EU piacához? Kereskedhet-e egy ilyen ország a többi EU-tagállammal? Lehetnek-e átjárhatók a határai a schengeni egyezmény szerint? Ez a nagy kérdés, kedves brüsszeli naív faszfejek. Ugyanis ezek a tényezők lehetnek a legvégsők abban a tekintetben, hogy az EU bármiféle kulturált viselkedésre legyen kényszeríteni a felcsúti disznót, meg fasiszta rezsimjét ebben a helyzetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://tldr.blog.hu/api/trackback/id/tr1718139260
süti beállítások módosítása